Top 10 Makkelijkste Kamerplanten

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 22:31

Krijg jij zelfs een vetplant dood? Niet iedereen heeft die groene vingers van oma of moeders geërfd. En een plant staat toch wel heel gezellig in huis... Hoe zorg je er dan voor dat die plant jouw onkunde toch gaat overleven? Wil jij de lusten maar niet de lasten? Hieronder geven wij dé lijst van 10 makkelijk te verzorgen kamerplanten en de belangrijkste tips waarmee jij uiteindelijk de plantenexpert van de familie wordt!


#1 cactus

Iedereen kent hem wel en iedereen noemt hem ook als er gevraagd wordt naar een makkelijk te verzorgen kamerplant. De Cactus is van nature gewend aan een droge omgeving en kan wel een maand zonder water! Daarnaast maakt het ook niet uit hoeveel licht jouw cactus krijgt. Let wel op dat je hem in de zomermaanden niet in het volle zonlicht zet, dat kan hij namelijk niet meer aan sinds 'ie aan ons klimaat gewend is!


#2 zamioculcas

De Zamioculcas is de ideale kamergenoot waar je haast geen omkijken naar hebt. Hij heeft haast geen water nodig en heeft net als de cactus weinig eisen qua licht. Als je hem meer in het licht zet zal je merken dat hij veel sneller zal groeien dan wanneer je hem in de schaduw zet.


#3 dracaena

Dracaena is de familienaam van een groepje kamerplanten die wel tegen een stootje kunnen. Het verschil in soorten en maten binnen deze familie zorgt ervoor dat je altijd de perfecte Dracaena vindt. Deze krachtpatsers hebben weinig water nodig en zijn toppers in het zuiveren van de lucht. Ze worden blij van een plekje in de (half)schaduw.


#4 sanseveria

Sansevieria's zijn planten die weinig water verbruiken en daarom een plantensoort die makkelijk te onderhouden is. De vrouwentong heeft weinig water nodig. Het is daarom beter voor de plant om bij twijfel geen water te geven omdat dit wortelrot kan veroorzaken. De plant kan op verschillende plekken staan, zowel in de zon als in de schaduw.



#5 monstera

De Monstera wordt in Nederland ook wel de 'gatenplant' genoemd. Niet omdat hij zo van woordgrapjes houdt, maar simpelweg omdat hij gaten in zijn bladeren heeft. Deze plant is geen dorstig baasje, maar vindt het wel fijn als de grond continue vochtig blijft. Hou je de grond vochtig? Dan beloont deze mooie plant je relatief snel met nieuwe bladeren!


#6 aloe vera

De Aloë Vera heeft maar weinig water nodig, omdat de plant het water kan opslaan in zijn geleiachtige bladeren. In de periode tussen april en oktober heeft de plant een beetje water nodig om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt. In het najaar en de winter staat deze vetplant het liefst weken zonder water.


#7 yucca

De Yucca komt van oorsprong uit Midden-Amerika. De Yucca behoort tot de plantenfamilie Asparagaceae en staat beter bekend als Palmlelie. Ondanks zijn naam heeft de Yucca geen gelijkenis met een palm. De Yucca is familie van de Beaucarnea en staat graag op een zonnige standplaats. Het is een makkelijke kamerplant doordat hij weinig water verlangt.


#8 crassula

De Crassula is een succulent (vetplant) en behoort tot de Crassulaceae familie. Deze plantensoort komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en groeit daar in zonnige, droge gebieden. Zijn populariteit heeft de Crassula te danken aan zijn gemakkelijke onderhoud. In Nederland wordt de Crassula ook wel de Jadeplant of Geldboom genoemd.


#9 ananasplant

Met zijn tropische uiterlijk brengt hij direct een gezellige sfeer in huis. Naast zijn leuke uiterlijk heeft de ananasplant nog meer toffe eigenschappen. Zo staat deze plant namelijk bekend als de anti-snurk plant. Daarnaast is hij niet zo dorstig en vraagt hij weinig aandacht; appeltje,.. ananasje!

#10 guzmania hope

De Guzmania Hope is een sterke plant met een makkelijk karakter. Moeilijk doen is niks voor hem. Hij vindt plantenvoeding vies, dus dat kun je achterwege laten. Hij wordt wel blij van regelmatig wat water. Giet dit voor de lol in de kelk van de plant, vindt 'ie leuk! De Guzmania Hope hoeft ook niet in het direct zonlicht te staan, dus je hoeft hem niet in het raamkozijn te zetten. Lekker flexibel ventje, toch?



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb